PALVELUT

IDEARIKASTA SUUNNITTELUA KAIKKEEN MEDIAAN

Kiinnostuitko, kysy lisää: 050 410 4900.

Verkkosivut

Miksi verkkosivujen suunnittelu on tärkeää?

Yrityksen verkkosivut ovat sille sekä käyntikortti, että tärkeä myyntityökalu. Vaikka uusi potentiaalinen asiakas löytäisi yrityksen ilmoituksen tai suosituksen avulla, on enemmän kuin todennäköistä, että hän lopulta päätyy verkkosivuille tekemään tarkempaa arviota. Mutta mikä sitten on tärkeää nettisivuja rakentaessa? Yhtä oikeaa kaavaa verkkosivuston rakentamiseksi ei valitettavasti ole olemassa. Kun sivustoa suunnitellaan, on projekti hyvä aloittaa markkinoinnin perimmäisten kysymysten ääreltä: mitä myydään, kenelle myydään, ja mitkä ovat asiakkaan odotukset. Verkkosivujen suunnittelu kannattaa siis aloittaa perusasioista.

Selkeä, helposti hahmotettava ja luettava sivusto laadukkaalla sisällöllä on paras käyntikortti yrityksellesi. #toimivaamainontaa

Peruspalikat kuntoon

Vaikka toimivat verkkosivut voivat olla monenlaisia, on olemassa joitakin perusasioita, jotka on syytä olla kunnossa sivustolla kuin sivustolla.

Sisältö – miten palvella asiakasta parhaiten?

Lähestulkoon kaikkien sivustojen tavoitteena on pitää vierailijat sivuilla pidempään kuin ne pari sekuntia, jotka kuluvat kun kävijä liikuttaa hiiren “takaisin” painikkeen päälle. Kävijät vaativat odotuksia vastaavaa sisältöä, ja sisältöön panostaminen ei ole missään olosuhteissa hukkaan heitettyä aikaa. Aseta itsesi verkkovieraan asemaan: mitä tietoa he sivustoltasi hakevat? Jos keskityt tällaisiin ydinkysymyksiin ja luot verkkosivusi sisällöt niiden mukaan, olet heti isoa harppausta lähempänä toimivaa sivustoa.

Toiminnallisuus – auta asiakastasi löytämään etsimänsä

Entä mitä sitten kun sisältö on kunnossa? Toinen asiakkaan kannalta olennainen seikka verkkosivujen toimivuuden suhteen on sivuston käyttömukavuus. Onko navigointi helppoa? Näkeekö vierailija yhdellä silmäyksellä vaihtotehtonsa? Toimivatko sivut mobiililaitteilla? Tällaiset teknisen puolen asiat ovat tärkeitä sivuston käyttökokemuksen muovaajia. Kannattaa myös kiinnittää huomiota sivujen latausaikoihin – harva netin käyttäjä on tarpeeksi kärsivällinen jaksaakseen odottaa useita sekunteja sivun aukeamista. Pidä siis hyvää huolta sivustosi vierailijoista ja varmista että ne potentiaaliset asiakkaat, jotka sivustollesi päätyvät, myös viihtyvät!

Tarkoituksenmukaisuus – millaiset sivut sopivat juuri sinun yrityksellesi?

Yritysten kirjo on valtava, ja niin on toimivien nettisivujenkin. Valokuvausstudio, mediatoimisto, verkkokauppa, pankki tai tukkumyyntiliike tarvitsevat hyvin erilaisia toimintoja sivustoiltaan ja myös sivujen visuaaliset ilmeet vaihtelevat erittäin paljon alojen välillä. Joskus saattaa olla tarkoituksenmukaista tehdä tyylikkään virtaviivaiset sivustot, kun taas toisilla aloilla kotikutoisuudesta ei ole haittaa. Kannattaa siis palkata kokenut tekijä rakentamaan sivustosi – se takaa hyvän silmän ja näkemyksen siitä, millaiset sivut sopivat juuri sinun yrityksellesi!

Yritysilme – viesti visuaalisesti

Kun edellä eritellyt palikat ovat loksahtaneet kohdalleen, on hyvä pohtia, mitä muuta haluat sivuston viestittävän yrtiyksestäsi. Visuaalisin keinoin on mahdollista viestiä yrityksesi taustalla vaikuttavista arvoista ja näin ollen luoda sivuston vierailijalle mielikuvaa tarjoamistasi palveluista tai tuotteista ja niiden taustalla olevasta ideologiasta. Suurimmalle osalle yrityksiä huolitellut ja visuaalisesti taitavasti viimeistellyt nettisivut ovat tärkeä osa imagoa sekä asiakkaiden luottamuksen saavuttamista. Ammattilaisen näkemys ja tietotaito on halutunlaisen lopputuloksen saavuttamisessa on jos ei välttämätöntä, niin ainakin huomattavasti yrittäjän hermoja säästävää. Ideaflow toteuttaa verkkosivujen rakentamisen tai vaikkapa verkkoilmeen uudistamisen luotettavasti ja tyylikkäästi!

Nettisivujen tekeminen itse vs. ammattilaisen käyttäminen

Nykyaikana internet on täynnä erilaisia kotisivukoneita ja helppoja omatoimipohjia. Milloin kannattaa tehdä itse ja milloin turvautua ammattilaisen apuun? Jos sinulla on jo jonkinlainen käsitys kotisivujen rakentamisesta ja olet varannut kotisivuprojektille riittävästi aikaa, voi kotisivujen tekeminen itse olla hyvä idea. Kokemuksen kautta on kuitenkin myös sanottava, että monesti omatoiminen sivustorakennus aiheuttaa yrittäjälle harmaita hiuksia ja vie aikaa jostain paljon oleellisemmasta, eli itse bisneksen tekemisestä. Kannattaa siis miettiä miten arvottaa aikansa: korvaako nettisivujen omatoimisella rakentamisella säästetty raha sitä aikaa joka projektiin menee? Entä onko lopputulos sekä yrityksen, että asiakkaan kannalta toimiva?

Mikäli olet sitä mieltä, että sivusto kannattaa teettää ammattilaisella, on Ideaflow erinomainen valinta kumppaniksi projektiin. Toteutamme laajatkin projektit aikataulussa ja aina osaavasti. Kerro ideasi ja lähetä meille tarjouspyyntö jo tänään!